dimarts, 31 d’agost del 2010

desenvolupant per Android

Avui m'he decidit a fer la primera prova de desenvolupament amb Android, pensant que amb una plataforma com aquesta i un HTC a les mans, no podia ser gaire complicat.

El cert és que no ho és gens.

El primer que cal fer fer, és tenir instal·lat un entorn de desenvolupament potent, com l' Eclipse.
A partir d'aquí, només cal seguir un parell de passos :
- Et baixes i instal·les l' SDK . L'SDK et dona un entorn amb totes les eines i utilitats que calen per poder desenvolupar aplicacions per Android des de Eclipse de forma fàcil.
- Ara ja només cal crear un nou projecte Android, dir-li que agafi les dades d'un projecte ja existent i ja pots veure una simulació (no cal tenir un mòbil Adroid per desenvolupar sobre Android) de com s'executa l'aplicació.

Evidentment, quan més espectacular és tot plegat, és quan connectem el nostre mòbil Android via USB a l'ordinador i fem que l'aplicació que estem desenvolupant s'executi directament sobre l'aparell (molt simple de configurar si seguim al peu de la lletra aquestes instruccions). Realment fa goig veure com des de l'Eclipse, simplement li dius "run Android Application" i al cap de pocs segons, ja la tens com una més dins del teu mòbil.

Un cop això ja ho tenim per la mà, també ens serà molt útil comptar amb algun "framework", com per exemple phonegap que ens permet desenvolupar aplicacions que siguin compatibles a diverses plataformes mòbils.

O una que ens permet donar un "look" iPhone als nostres porjectes, com iWebKit (http://iwebkit.mobi/ - visiteu-ho amb el vostre smartphone).

Evidentment, cada plataforma (o aparell) pot fer unes coses i altres no. És interessant pensar-hi abans de posar-se a fer coses "guais" i després trobar-te que tot et cal un iPhone per poder executar l'aplicació. Perquè, encara que sembli mentida, hi ha gent que no té iPhone!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada